Agregátor obsahu

Zpět Informace k přijímacímu řízení na střední školy 2023

Přehled volných míst ve středních školách ve Středočeském kraji, který bude průběžně aktualizován podle údajů poskytnutých Krajskému úřadu Středočeského kraje řediteli jednotlivých škol, naleznete zde . Aktuální informace je možné dále získat na webových stránkách příslušné střední školy.

Další informace:

Výsledky

Výsledky přijímacích zkoušek se žáci dozvědí na webových stránkách školy, kam skládali přijímací zkoušky. Žáci, kteří se hlásili na dvě školy nebo na dva obory, mohou být na obou seznamech a pak si tedy vybírají, na kterou školu v září nastoupí.

Kdy podat odvolání

Pokud se žák na školu nedostane, škola ho informuje o nepřijetí (rozhodnutí o přijetí se zveřejňuje). Do tří pracovních dnů lze písemně podat odvolání.

Podat odvolání je vhodné tehdy, když žák splnil podmínky pro složení zkoušky, ale škola ho nepřijala z kapacitních důvodů.

Potvrďte zájem o studium odevzdáním zápisového lístku

Každý žák musí škole, kam byl přijat a pro kterou se rozhodl, potvrdit do 10 pracovních dnů od zveřejnění výsledků svůj zájem o studium. Ten se potvrzuje odevzdáním zápisového lístku. Jde o formulář, který žák dostane na své základní škole, případně na krajském úřadě (této možnosti využívají především žáci, kteří se na střední školu hlásí z jiné střední školy). Vyplněný zápisový lístek se odevzdává na vybrané střední škole. Škola tak zjistí skutečný zájem a případně volná místa, která může nabídnou dalším zájemcům (na odvolání či ze zkoušek v dalším kole).

Druhé kolo přijímacích zkoušek pro ty, co se nedostali

Školy, kde po prvním kole zkoušek zbývají volná místa, mohou vyhlásit druhé (případně i další kola) zkoušek. Na webu Středočeského kraje bude na základě informací od škol v záložce Školství pravidelně aktualizována tabulka se souhrnným přehledem volných míst na školách v kraji. Informace budou rovněž zveřejněny na webech jednotlivých škol.